Smartbutlers logo
TöitämmeFinnTar

ArcticVet - Skincare for Animal Friends

FinnTar Oy halusi kirkastaa ArcticVet tuotesarjansa bränditarinan. Tavoitteena oli selvittää kansainvälistymisedellytykset ja luoda kasvustrategia tuotesarjalle.

Asiakas

FinnTar

Toimiala

Luontaistuotteet

”Me ollaan kovia tekijöitä, ei suunnittelijoita.”

Näin Niina Autti vastaa kysymykseen mihin paimiolainen yritys FinnTar on tarvinnut Smartbutlersin apua.

Vuodesta 2019 hän on Kirsi Suhosen kanssa pyörittänyt FinnTar-yritystä, joka myy ArcticVet-ihonhoitotuotteita eläimille.

”Idea omasta yrityksestä on lähtenyt omasta tarpeesta. Halusimme hoitaa omia eläimiämme turvallisilla ja luonnonmukaisilla tuotteilla. Etsiessämme ihontuotteita eläimille huomasimme, että kotimaisista raaka-aineista tehtyjä tuotteita ei juuri löydy.”

”Koska olemme Kirsin kanssa impulsiivisia ja kovia tekemään, rupesimme heti puuhastelemaan ja toimme markkinoille luonnonmukaisen ja kotimaisen vaihtoehdon. Mutta meiltä puuttuu suunnittelupuoli. Siihen tarvittiin apua.”

Yhteistyö Smartbutlersin kanssa alkoi keväällä 2020. FinnTar oli hakenut ELY-keskuksen (Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus) tarjoamia yritysten kehittämispalveluita, joissa yritykset saavat avukseen kehitystyöhön liikkeenjohdon asiantuntijan. FinnTar valitsi asiantuntijaksi Smartbutlersin.

”Valitsimme Smartbutlersiin lukuisten suositusten ansiosta”, Niina Autti kertoo.

Uusi kasvustrategia ja bränditarina

Smartbutlersin Meri Anckar toteaa, että ELY:n tarjoamat kehittämispalvelut ovat todella hyvä ponnahduslauta kasvuun.

”Olemme ELY:n puitesopimustoimittaja. Se tarkoittaa, että meidät voi valita asiantuntijoiksi ELY-keskuksen tarjoamissa kehittämispalveluissa. Kehittämispalvelut on jaettu viiteen osa-alueeseen ja Smartbutlers on asiantuntija kahdessa osa-alueessa: Kasvu ja uudistuminen sekä Markkinointi-ja asiakkuudet. FinnTar halusi apua tuoteperheen kasvustrategian kehittämisessä.”
Projektin lopputulos on uusi kasvustrategia ja bränditarina tuoteperheelle ”Skincare for animal friends”.

”Tämä kiteyttää Finntarin toiminnan sydämen: eläinystävä haluaa tarjota eläinystävälleen vain parasta”, Meri Anckar sanoo. "Projektin aikana selvitettiin mm. potentiaaliset kohderyhmät sekä markkinapotentiaalia valituissa kohdemaissa", Meri jatkaa.

Yhteistyötä jatkettiin ensimmäisen projektirupeaman jälkeen kansainvälistymissuunnitelman ja viennin työkalupakin kehityksellä. Tavoitteena FinnTarilla on aukaista kansainvälinen myynti monikanavaisesti. Niina Autti kertoo, että verkkokauppa ja sen optimointi tulevat olemaan yksi tärkeä tukijalka:
”Haemme myös jälleenmyyjäkanavia.” Kansainväliset markkinat tarkoittavat lähinnä EU-maita ja Japania sekä Saudi-Arabiaa, joka on iso ratsastusmaa.

Oletteko tyytyväisiä yhteistyöhön Smartbutlersin kanssa?


”Joo, erittäin tyytyväisiä. Toivottavasti yhteistyö jatkuu vielä monta vuotta.”

Projektivastaava

Meri Anckar

Liiketoimintakehitys & markkinointi

Muita töitämme

Foreva - Tunne puu suomalaisessa Foreva-saunassa

Foreva on valmistanut suomalaisia laatusaunoja jo yli kymmenen vuotta. Yhtiön ytimessä on käsityöperinteen kunnioitus, kestävän kehityksen arvot ja asiakaslähtöisyys. ”Haluamme tarjota mahdollisuuden kauniisiin kotimaisiin tilaratkaisuihin, jotka edistävät rentoutumista ja hyvinvoivaa elämää”, kertoo Forevan toimitusjohtaja Timo Huusela.

  • Brändistrategiat
  • Brändin visualisointi

Auringon edustajan arvot esille

SW Energia halusi kehittää kasvuvalmiuksiaan kansainväliselle liiketoiminnalle. Tähän liittyi kasvustrategian tekeminen sekä yrityksen toimintatapojen kehittäminen.

  • Brändistrategiat
  • Liiketoiminnan kehitys
  • Kansainvälistyminen

Muuttopalvelu M&M Niemi - Mukavaa muuttoa kehittämässä

Muuttopalvelu M&M Niemi halusi kartoittaa ja kehittää uusia liiketoimintamahdollisuuksia nykyisillä markkinoillaan sekä päivittää myyntikanavansa ja brändinsä.

  • Brändistrategiat
  • Liiketoiminnan kehitys
  • Ohjelmistokehitys
  • Brändin visualisointi