Laitila Coating - Part of the Flow

Laitila Coatingilla oli tarve kirkastaa yrityksen bränditarina sekä suunnitella sen sisäinen ja ulkoinen jalkautus kansainvälistymisen tueksi.

Laitila Coating on mekaniikan järjestelmätoimituksia ja osakokoonpanoja tarjoava sopimusvalmistuskumppani kone- ja laitevalmistajille, joka hakee kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

Laitila Coatingilla on pitkät perinteet metallin pintakäsittelyosaamisesta, mutta yritys halusi asemoida itsensä uudelleen mekaniikan kokonaisratkaisujen tarjoajana. Yritys on viimeisen lähes kahden vuosikymmen aikana laajentanut palveluvalikoimaansa asteittain ja nykyään sen toiminnan keihäänkärkenä ovatkin metalliosaaminen ja erilaiset pintakäsittelyteknologiat sekä laadunhallinta läpi tuotantoketjun aina tuotteen suunnittelusta valmistukseen ja lopputoimitukseen saakka.

”Työmme alkoi markkina- ja kilpailijakartoituksella. Lopputuloksena analyysivaiheesta kirkastui missio ”Metalligenze”, joka loi pohjan bränditarinalle ja myyntiargumentoinnille. Metalligenze pitää sisällään niin markkinatarpeen kuin Laitila Coatingin suorituskyvyn. Vahva metalliosaaminen yhdistettynä älykkäisiin toimintatapoihin ja teknologioihin on kasvun perusta. Metalligence-ajattelussa keskiössä ovat digitalisaatio, moderni konekanta, metalli- ja pintakäsittelyteknologiaosaaminen sekä henkilökunnan tietotaito”, kertoo projektipäällikkö Meri Anckar.

Asiakaslupaus ”Part of the Flow” puolestaan kiteyttää bränditarinan. Se kertoo Laitila Coatingin merkityksen asiakkaille. Laitila Coatingin vahvuudet -tuotannon joustavuus, kokonaisratkaisut, toimitusaika ja toimitusvarmuus- takaavat sen, että yritys osana asiakkaiden jalostusvirtaa kantaa kokonaisvastuun tarvittavasta mekaniikan sopimusvalmistuksesta. ”Hyvin suunniteltu ja dokumentoitu bränditarina on ehdoton työkalu brändin kehittämiseen. Sen pohjalta on helppo suunnitella ja toteuttaa johdonmukaista ja tavoitteellista markkinointia. Laitila Coatingille bränditarinan ulkoisen jalkautuksen tueksi tehtiin markkinoinnin vuosisuunnitelmat sekä määriteltiin viestikärjet ja teemat ulkoiseen viestintään,” Meri kertoo.

”Työmme Smartbutlersin kanssa jatkuu kansainvälistymisvalmiuksien kehittämisellä sekä bränditarinan viemisellä käytäntöön. Kasvupotentiaalia löytyy meille vielä runsain mitoin Suomestakin. Kun voimme tarjota koko mekaniikan tuoteperheen asiakkaillemme, voimme siten myös kantaa vastuun kokonaislaadusta. Tämän viestin haluamme Smartbutlersin avulla viedä niin nykyisille kuin uusille asiakkaille”, toimitusjohtaja Kai Salo Laitila Coatingista sanoo.

Asiakas

Laitila Coating logo

"Part of the flow"

Ala: Mekaniikan sopimusvalmistus

Projektivastaava