Smartbutlers logo
TöitämmeSim Sport Oy

Nordic Duke - For Fit

Sim Sportin urheiluvälinebrändi Nordic Duke tunnetaan voimailu-, fitness- ja nyrkkeilyvarusteista. Perheyhtiöllä on yli 50 vuoden kokemus urheiluvälineiden jälleenmyynnistä.

Asiakas

Sim Sport Oy

Toimiala

Polkupyörien ja kuntosalitarvikkeiden maahantuonti- ja jälleenmyynti

Sim Sport Oy:n uudistettu urheiluvälinebrändi Nordic Duke tunnetaan voimailu-, fitness- ja nyrkkeilyvarusteista. Perheyhtiöllä on yli 50 vuoden kokemus urheiluvälineiden jälleenmyynnistä.

’’Urheiluvälineitä tarjoaa moni toimija, joista meidän on tärkeä erottua’’, kertoo Sim Sportin Miia Kotkaniemi. ’’Uudistetun Nordic Duke brändin ytimessä on aikaa ja käyttöä kestävät urheiluvälineet, jotka mahdollistavat urheilullisen elämäntavan. Kokonaisvaltaisesti brändiä kehittämällä haluamme tavoittaa kansainvälisesti sekä vanhat että uudet potentiaaliset asiakkaat.’’ Kansainvälisen brändin kehittämiseen Sim Sport valitsi kumppaniksi Smartbutlersin.

Nordic Duke for Fit - Whenever, wherever

Yhteistyömme alkoi uuden erottuvan brändistrategian luomisella. Kartoitimme valittujen kohdemarkkinoiden kilpailutilanteen ja markkinapotentiaaliin sekä yrityksen sisäiset voimavarat ja arvomaailman. Brändistrategia kiteytyi asiakaslupaukseen Nordic Duke For Fit. Brändin vahvuuksiksi tunnistettiin treenin mahdollistaminen aktiivisille kuntoilijoille missä vaan, milloin vaan pitkäikäisten tuotteiden avulla.

Uuden brändistrategian jälkeen vuorossa oli tuotteistus ja palvelumuotoilu. Tuotekategorisointia selkeytettiin, innovoitiin tuotekonsepteja eri kohde- ja käyttötarkoitukset huomioiden sekä tarkistettiin hinnoittelu. Lisäksi tuotteistuksen yhtenä lähtökohtina oli muotoilla uusia tuotekokonaisuuksia, jotka huomioivat niin aktiivisen kotitreenaajan kuin kuntosalinkin tarpeet.

Unknown block type "image", specify a component for it in the `components.types` option
Nordic Duken uudistettu mallisto luottaa pelkistettyyn muotoiluun, joka kestää aikaa.

Brändin tuotevalikoiman kehittämiselle määriteltiin tiekartta; oheispalvelut kuten Nordic Duke urheiluvälineiden pitkäikäisyyden tukeminen valikoituivat tärkeäksi osaksi brändirakennusta. Siksi koko projektin ajan tuimme Nordic Dukea myös vastuullisuustyön kehittämisessä. Konkreettisina tuloksina luotiin muun muassa markkina-analyysi toimialan vastuullisuuden tilasta, kriteeristö yhtiön toimitusketjun toimittajille sekä työkaluja yhtiön vastuullisuusviestintään ja johtamiseen. Kaupallistaminen saatettiin alkuun avaamalla keskustelut potentiaalisten ruotsalaisten jakelijoiden kanssa.

Brändiuudistuksen myötä brändi kertoo nyt uskottavasti siitä, millainen toimija Nordic Duke on ja millaisia tuotteita se markkinoille tarjoaa. Lisäksi brändillä on askelmerkit kansainvälistymiseen. Uusi dynaaminen ilme on saanut myönteistä vastakaikua sekä uusien että nykyisten asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden keskuudessa. Brändiuudistus näkyy tänä päivänä uudistetulla brändisivustolla, jossa voi tutustua uudistettuun valikoimaan sekä verkkokaupassa, jonka kautta tuotteet ovat pian myynnissä EU:n alueella.

Tavoitteet: Tukea kansainvälisesti erottuvan brändin kehittämisessä sekä luoda askelmerkit uuden brändistrategian jalkauttamiseksi. Tukea tuotevalikoimaan kuuluvien palveluiden innovoinnissa, tuotteistamisessa ja kaupallistamisessa.

Smartbutlersin rooli: Markkinakartoitukset, toimintojen suunnittelu, konseptointi ja kehitys yhdessä asiakkaan kanssa.

Tulokset: Sim Sportin uudistettu urheiluvälinebrändi, Nordic Duke, tuo erottuvasti ja dynaamisesti esiin yhtiön uudistetun tuotevalikoiman. Yrityksellä on tarvittavat työkalut ja toimintamallit uusien tuotteiden ja palveluiden lanseeraukseen valituissa kohdemaissa.

Projektivastaava

Meri Anckar

Liiketoimintakehitys & markkinointi

Muita töitämme

Foreva - Tunne puu suomalaisessa Foreva-saunassa

Foreva on valmistanut suomalaisia laatusaunoja jo yli kymmenen vuotta. Yhtiön ytimessä on käsityöperinteen kunnioitus, kestävän kehityksen arvot ja asiakaslähtöisyys. ”Haluamme tarjota mahdollisuuden kauniisiin kotimaisiin tilaratkaisuihin, jotka edistävät rentoutumista ja hyvinvoivaa elämää”, kertoo Forevan toimitusjohtaja Timo Huusela.

  • Brändistrategiat
  • Brändin visualisointi

Auringon edustajan arvot esille

SW Energia halusi kehittää kasvuvalmiuksiaan kansainväliselle liiketoiminnalle. Tähän liittyi kasvustrategian tekeminen sekä yrityksen toimintatapojen kehittäminen.

  • Brändistrategiat
  • Liiketoiminnan kehitys
  • Kansainvälistyminen

Muuttopalvelu M&M Niemi - Mukavaa muuttoa kehittämässä

Muuttopalvelu M&M Niemi halusi kartoittaa ja kehittää uusia liiketoimintamahdollisuuksia nykyisillä markkinoillaan sekä päivittää myyntikanavansa ja brändinsä.

  • Brändistrategiat
  • Liiketoiminnan kehitys
  • Ohjelmistokehitys
  • Brändin visualisointi