Metsäkoneiden ohjausjärjestelmien myyntiä edistämässä

Technion etsi B2B markkinoinnin yhteistyökumppania metsäkoneiden sähköisten ohjausjärjestelmien markkinointiin

Olemme tehneet yhteistyötä Technionin kanssa vuodesta 2017 lähtien. Ulkoistetun markkinoinnin tunnusmerkkejä ovat dynaaminen ja joustava työskentely asiakkaan tarpeiden ohjaamana. Työnkuvaamme Technionin kanssa kuuluu esimerkiksi sisällön tuottaminen, kotisivujen päivitys, käännöstyöt sekä graafisten materiaalien tuottaminen. Isommat projektit ovat liittyneet tuotteistukseen kuten esimerkiksi tuotetietojen ja dokumenttien hallinnan kehittämiseen, jonka yksi konkreettinen lopputulos on kotisivuille toteutettu tuotehakutoiminto.

Helppous ja tavoitettavuus edellä

Ulkoistetussa markkinointi on jatkuva palvelu, jossa teemme sovitun määrän työtä kuukausittain. Hyvä suunnittelu vie pitkälle, mutta välillä tilanteet ja tarpeet muuttuvat nopeasti, joten joustavuus ja tarkoituksenmukaisuus ohjaavat ajankäyttöämme arjessa. Toteutamme tehtävät räätälöidyllä aikataululla, mikäli tilanne niin vaatii. ”Tapaamme Smartbutlersin Mathiaksen ja Merin kanssa muutaman kerran vuodessa ja suunnittelemme tulevaa. Teemme kuitenkin yhteistyötä pääosin sähköpostin, puheluiden ja verkkoneuvotteluiden avulla. Tarvitsemamme markkinointiosaamisen luonne vaihtelee, joten Smartbutlersin konsepti, jossa saamme osaamista käännöksistä videototeutukseen, on ollut meille toimiva ratkaisu”, kertoo myyntipäällikkö Toni Lomakka Technionista.

Technionilla on asiakkaita lähes joka maanosassa, joten nopea tavoitettavuus ja reagointi ovat etusijalla. Toimiva kommunikaatio ja yhteydenpito on yksi yhteistyön peruspilareista. On tärkeää oppia tuntemaan asiakas hyvin, jotta kommunikointi kumpaankin suuntaan sujuu luontevasti. Tällöin palaverit sujuvat yleensä rennoissa merkeissä ja osapuolet pääsevät tuomaan esille ideoitaan vapaasti.

Videokuva tuotteistuksen tehostajana

Yksi mielenkiintoisimmista yhteisistä projekteistamme ovat opas- ja ominaisuusesittelyvideot, jotka esittelevät Technionin xCrane -tuoteperheen. xCrane on metsäkuormainten sähköinen ohjausjärjestelmä. Videoilla esitellään Basic xCrane, xCrane PLUS ja xCrane PRO -järjestelmien ominaisuudet ja asiakashyödyt. Videoiden teossa hyödynnettiin Technionin kannettavaa xCrane -järjestelmää, joka toimii Farming Simulatorin kanssa. Videoissa on käytetty simulaattorivideoiden lisäksi still-kuvia xCrane näytöstä ja järjestelmästä sekä videon seuraamista helpottavaa animointia. Videoista vastuussa ollut Mathias kuvailee projektia näin:

”Projekti oli äärimmäisen mielenkiintoinen. Haasteena oli sisäistää alaan liittyvä terminologia sekä koneiden- ja järjestelmän toimintalogiikka. Kuvailisin videoita elävinä ohjekirjoina, joista asiakas saa todenmukaisen kuvan siitä, miten ohjausjärjestelmän säädöt vaikuttavat kuormaimen toimintaan. Opasvideoilla voidaan kätevästi opastaa käyttäjiä välimatkasta huolimatta ja parantaa asiakkaiden käyttökokemuksia.”

Asiakas

Technion logo

"Getting the job done"

Ala: Teollisuus, teknologia; ohjausjärjestelmät