Smartbutlers logo

Mepu - The Best Possible

Markkinoiden muuttuessa ja kannattavan kasvun turvaamiseksi, Mepu halusi transformoida toimintaansa ja parantaa valmiuttaan kilpailla kansainvälisistä asiakasprojekteista.

Asiakas

Mepu

Toimiala

Ratkaisut viljankäsittelyyn maatiloille ja teollisuuteen

Viljankäsittelylaitteistaan tunnettu Mepu Oy on alansa edelläkävijä. Yhtiö kehittää ratkaisuja niin pienemmille maatiloille kuin teollisuudellekin. Smartbutlers oli avustamassa vuoden 2021 aikana Mepua liiketoiminnan uudistumisessa ja kehittymisessä globaaliksi toimijaksi. Olimme mukana sekä strategisessa suunnittelussa että strategian toteutuksessa.

”Kun ostin Mepun vuonna 2016, minulla oli selkeä visio siitä, että yrityksestä kasvaa varteenotettava kansainvälinen tekijä. Vahva bränditarina on tärkeä osa matkaamme, jolla rakennamme yhä parempia asiakaskokemuksia ja kasvamme globaaliksi toimijaksi. Smartbutlers oli meille mitä parhain matkaopas. He osasivat auttaa sekä matkakohteen että matkareitin suunnittelussa. Saimme visualisoidun matkakartan ja eväitä miten matkakassa turvataani.”, kertoo Janne Käkönen, Mepun toimitusjohtaja ja omistaja.

Projektin alussa lähdettiin tekemään oleellisia muutoksia yhtiön toiminnassa. Muutokset kuvattiin yhtiön strategiaan, eli tehtiin tiekartta ja luotiin yhteinen missio, visio ja toimintatapa strategian perustuksiin. Uusiutumista tehtiin kolmella rintamalla ja sen mukaan hankkeen tehtävät olivat (a) bränditarinan kirkastaminen ja vahva kansainvälisesti toimiva asiakaslupaus, (b) toiminnan kehittäminen kansainvälisille markkinoille ja kansainvälisen toiminnan valmiuden nostaminen ja (c) muutos tavarantoimittajasta ratkaisutoimittajaksi ja kansainväliseksi projektiosaaja, joka tarjoaa avaimet käteen -palvelua. Tämä transformaatio kiteytettiin ”The Best Possible” lupauksen alle.

”Halusimme poiketa kilpailijoista ja luvata jotain enemmän. Emme halunnet luvata yleisesti parasta kaikille, vaan spesifinen asiakastarve edellä parasta mahdollista jollekulle. Se vaatii joustavuutta, ketteryyttä, jatkuva innovointia sekä sisäistä asiakaspalveluasennetta ja projektivarmuutta. Kaikkea mitä yhtiöstä löytyy”, kertoo Patrik Anckar Smartbutlersista.

Toimeksiannon keskeisiä markkinointiin liittyviä asioita olivat Mepun brändin kirkastaminen ja kansainvälinen rakentaminen, jakelukanavien ja edustajaverkoston kehittäminen, myyntityökalujen ja markkinoinnin suunnittelu, maa- ja kohderyhmien kartoitus ja valinta, uusien liiketoimintojen kaupallistaminen sekä tarvittavien toimintasuunnitelmien laatiminen. Vuoden 2022 aikana Mepun ja Smartbutlersin yhteistyö jatkuu mm digitaalisten työkalujen suunnittelulla sekä vastuullisuusohjelman kehittämisellä.

Projektivastaava

Patrik Anckar

Strategiat & kansainvälistyminen

Muita töitämme

Foreva - Tunne puu suomalaisessa Foreva-saunassa

Foreva on valmistanut suomalaisia laatusaunoja jo yli kymmenen vuotta. Yhtiön ytimessä on käsityöperinteen kunnioitus, kestävän kehityksen arvot ja asiakaslähtöisyys. ”Haluamme tarjota mahdollisuuden kauniisiin kotimaisiin tilaratkaisuihin, jotka edistävät rentoutumista ja hyvinvoivaa elämää”, kertoo Forevan toimitusjohtaja Timo Huusela.

  • Brändistrategiat
  • Brändin visualisointi

Auringon edustajan arvot esille

SW Energia halusi kehittää kasvuvalmiuksiaan kansainväliselle liiketoiminnalle. Tähän liittyi kasvustrategian tekeminen sekä yrityksen toimintatapojen kehittäminen.

  • Brändistrategiat
  • Liiketoiminnan kehitys
  • Kansainvälistyminen

Muuttopalvelu M&M Niemi - Mukavaa muuttoa kehittämässä

Muuttopalvelu M&M Niemi halusi kartoittaa ja kehittää uusia liiketoimintamahdollisuuksia nykyisillä markkinoillaan sekä päivittää myyntikanavansa ja brändinsä.

  • Brändistrategiat
  • Liiketoiminnan kehitys
  • Ohjelmistokehitys
  • Brändin visualisointi