Mathias Kerke

Mathias Kerke

Peloton monilahjakkuus

”Ihmisenä ja työntekijänä minua inspiroi käytettävyys ja estetiikka” sanoo Mathias Kerke, joka liittyi Smartbutlersin riveihin keväällä 2019. ”Mielestäni molemmat ovat loistavia lähtökohtia millä tahansa elämän osa-alueella”. Mathias selittää, että sekä käytettävyys että estetiikka keskittyvät viestiin vastaanottajaan. Käytettävyys painottuu tarkoituksenmukaisuuteen ja logiikkaan, kun taas estetiikka vetoaa enemmän vastaanottajan tunteisiin.

”Näiden kahden tarkkaan mietitty yhteisvaikutus luo pohjan hyvälle käyttäjä- ja asiakaskokemukselle”. Mathiaksen mukaan kartoitus, vertailu, testaus ja seuranta ovat äärimmäisen tärkeitä, jotta yhteisvaikutus olisi mahdollisimman hyvä.

Muuntautumiskykyinen ekonomi ja entinen kirvesmies

Mathias kertoo olevansa muuntautumiskykyinen. Hän omaa taidon pukea ajatukset visuaaliseksi ilmeeksi. ”Koulutukseni Handelshögskolanilla, Åbo Akademilla on antanut minulle hyvät edellytykset tutkivaan ja faktapohjaiseen työskentelyyn, joka on ensisijaiseen tärkeää konsultoinnissa”.

Mathias tuli Smartbutlersiin suoraan koulupenkiltä.

”Sovittiin että teen Pro Gradu-tutkielmani toimeksiantona. Näin lyötiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla, eli mielenkiintoisen kehitysprojektin toteuttaminen ja KTM-tutkintoni vieminen maaliin”. Mathias on aikaisemmin työskennellyt mm. kirvesmiehenä sekä kuluttajamyynnin ja asiakaspalvelun parissa. Sitä kautta hän on oppinut paljon ongelmien ratkomisesta, projektityöstä ja kommunikoinnin saloista. ”Mutta ennen kaikkea opin kohtaamaan asiakkaat ihmisinä”.

Skeittaileva kilpapurjehtija

”Lumilautailu, surffaus ja skeittaus tuovat arkeeni tasapainoa. Vertaan näitä lajeja usein meditointiin, koska vauhdikkaat tilanteet pakottavat tyhjentämään mielen ja keskittymään”. Nuorempana Mathias harrasti kymmenen vuoden ajan myös kilpapurjehtimista. ”Kun veneet ja laudat ovat telakalla, piirtelen, kuvailen ja editoin”.

Mathias Kerke

Koulutus
  • KTM (2021)
Osaaminen
  • Kuluttajakäyttäytyminen
  • Käyttäjäkokemus
  • Brändikonseptointi
  • Markkina-analyysit
Kokemus
  • Myyjä, Viking Line Abp
  • Myyjä, DNA Oyj