Smartbutlers logo
Butlerin blogiWalk the talk - vastuullinen liiketoiminta

Walk the talk - vastuullinen liiketoiminta

Julkaistu

28. lokakuuta 2022

Kirjoittaja

Meri Anckar

Vastuullinen liiketoiminta. Mitä se tarkoittaa?

Työmatkojen aiheuttaman hiilijalanjäljen hyvittämistä? Hävikin vähentämistä? ISO standardien noudattamista? Kierrätettyjen raaka-aineiden käyttöä? Kilpailukykyistä palkkausta? Vastuullinen liiketoiminta voi olla kaikkea tätä, mutta tiivistettynä sen voisi kuvailla olevan vaikuttavaa liiketoimintaa. Liiketoimintaa, joka vaikuttaa positiivisesti ja vastuullisesti ympäristöönsä. Vastuullisuustyö yrityksissä alkaa usein kartoituksella, joka tiivistetään vastuullisuusohjelmaksi. Tässä vaiheessa hahmottuu ymmärrys yrityksille olennaisista vastuullisuuden osa-alueista ja ehkä jo myös toimenpidesuunnitelma kehityskohteista. Vastuullisuusohjelma on hyvä lähtölaukaus tavoitteelliselle vastuullisuustyölle, mutta missä vaiheessa ja miten vastuullisuudesta tulee aidosti osa liiketoimintaa?

Silloin, kun vastuullisuus on osa yrityksen strategiaa ja arvopohjaa. Tällöin vastuullisuus on taustavoimana kaikessa toiminnassa ja päätöksenteossa. Yksi avain kohti ympäristöllisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää liiketoimintaa on nähdä vastuullisuus liiketoimintamahdollisuutena. Mahdollisuutena innovoida uusia tuotteita ja toimintatapoja.

Yhä useammin asiakasprojektiemme keskiössä ovat vastuulliset tuoteinnovaatiot ja näiden kaupallistaminen. Yksi tällaisista on kuitupohjainen ja kierrätettävä pakkausmateriaali SHIELDPLUS® elintarvikkeille.

Asiakkaamme Jujo Thermal aloitti tuotekehitysprojektin vuonna 2019 ja olemme saaneet olla mukana projektissa alusta asti vastuunamme tuotekonseptin markkinointiviestintä ja visualisointi. Matka on vielä kesken, mutta yksi hieno välietappi projektissa saavutettiin, kun SHIELDPLUS® palkittiin Nuorkauppakamarin järjestämän Tuottava Idea- kilpailun yrityssarjan voittajaksi. Lue lisää palkinnosta ja tuoteinnovaatiosta.

Kirjoittaja

Meri Anckar

Liiketoimintakehitys & markkinointi