Kasvusuunnitelmasta palveluiden tuotteistamiseen ja myyntiin

Työyhteisövalmennuksen kokenut osaaja kaipasi kasvustrategiaa ja isoa kuvaa oman brändinsä kirkastamiseen ja rakentamiseen.

Projekti toteutettiin kahdessa vaihessa. Projektin ensimmäisessä vaiheessa pureuduttiin yrittäjän kasvu- ja brändistrategiaan. Tähän liittyen kartoitettiin mm. yrityksen toimintakenttää, kilpailijoita ja yrittäjän omia vahvuuksia ja laajaa osaamista.

Projektin tuotoksena syntyi kasvupolku ja kirkastettu brändistrategia. Tavoitteena oli myös lisätä myynnillisyyttä ja päädyimme tuotteistamaan valmennuspalvelut tavalla, jossa hyödennettiin asiakkaan erityisosaamista ihmisten erilaisuudesta.

Jatkoprojektissa kartoitettiin ja tunnistettiin myynnin mahdollisuuksia asiakaspolkujen avulla. Lisäksi kehitettiin yhdessä myynnin ja markkinoinnin työkaluja vastamaan luotua brändistrategiaa pitäen aiemmin luodun kasvupolun vaiheet ja priorisoinnit mielessä. Rakensimme myös yhdessä tapoja kerätä tietoa kehittämisen tueksi. Pohdimme myös yhdessä erilaisia toimintatapoja vetää raja työn ja vapaa-ajan välille sekä pieniä muutoksia, joilla omaa työtä voi tehdä suunnitelmallisemmin.

Mikä oli uudistumisessa ja kehittämisessä tärkeintä?

Johtajuusmuotoilija ja työyhteisövalmentaja Laura Elo kokee, että hän on yhteistyön jälkeen ylpeä tavastaan näkyä. Projektin myötä uudistimme yhdessä kehittäen myynnin ja markkinoinnin työkaluja, jotka ovat nyt ammattimaisemmat ja yrittäjän näköiset.

"Nyt minun on paljon mukavampi myydä palveluitani, kun olen suunnitellut miksi, kenelle, mitä, missä ja miten myyn." Laura Elo johtajuusmuotoilija, Cambiare

"Tärkeintä kehittämisessä minulle oli luoda iso kuva oman brändini rakentamiseen. Ja yhtä tärkeänä pidän niitä konkreettisia askelia, jotka yhdessä otettiin. Koska kehittäminen tapahtui sparraavalla tavalla, kykenen (osaaminen ja halu) tulevaisuudessa tekemään sitä itse. Tietenkin yrittäjänä tärkeintä oli myös saada työkalut ja halu palvelujen myyntiin" summaa Laura.

Toimintatapa saa kiitosta

Projekti toteutettiin asiakkaan toiveesta tiiviinä, koko päivän kestävinä työpajoina, joihin oli etukäteen suunniteltu sisältö. Projektin toteutuksessa hyödynnettiin design thinking -lähestymistä, eli muotoiluajattelua, joka on jatkuvaan ideointiin perustuva toimintamalli.

Toteutuspäiviin sisältyi ideointia, asioiden jäsentelyä, ajatusten testausta ja konseptien kehittämistä yhdessä. Lisäksi asiakas pääsi suoraan toteuttamaan suunniteltuja asioita käytäntöön asti opastuksen kera, joten päivien aikana saatiin yhdessä myös asiakkaan kannalta konkreettisia asioita aikaan. Useamman suunnitellun ja konseptoidun asian jalkauttaminen käytäntöön jäi vielä asiakkaan tehtäväksi.

"Susannan asiantuntemus, idearikkaus, sparraava työskentelytapa, vankkumaton tuki ja asioiden loppuun saakka vienti toi intoa kehittämiseen. Susanna buustaa iloisella energialla" Laura kehuu.

"Jos kaipaa potkua uudistumiseen, niin suosittelen kympillä!"

Oletko esimiesasemassa ja tiimisi kaipaisi valmennusta? Tutustu johtajuusmuotoilija ja työyhteisövalmentaja Laura Elon palvelutarjontaan täällä: www.cambiare.fi

Asiakas

Cambiare logo

"Tehdään huomisesta hyvä työpäivä"

Ala: Työyhteisövalmennus