Susanna Lehtojärvestä Vuoden 2020 Liikekumppani

BNI Turku Tigersin johtoryhmä valitsi 40 liikekumppanin joukosta Smartbutlersin Susanna Lehtojärven Vuoden 2020 Liikekumppaniksi. Perusteena oli vahva kokonaissuoritus. ”Tämä on huikea tunnustus” positiivisesti yllättynyt Susanna Lehtojärvi sanoo.

Koko tiimi Givers Gain -hengessä mukana

Olemme olleet mukana BNI (Business Network International) toiminnassa aktiivisesti vuodesta 2017 alkaen. BNI on maailmanlaajuinen konsepti, jossa BNI-ryhmään kuuluvat yritykset eli liikekumppanit auttavat toisiaan kasvattamaan kunkin bisnestä sitoutumalla Givers Gain® -periaatteeseen.

Olemme panostaneet ja sitoutuneet BNI-työhön jäsenyyden alusta asti ja siitä onkin muodostunut vuosien mittaan yksi myyntityömme tukijaloista. Toimimme koko yrityksenä Givers Gain -hengessä ja autamme muita liikekumppaneita saamaan kaupan mahdollisuuksia.

Patrik Anckar toimi aiemmin BNI Turku Tigers ryhmän puheenjohtajana luotsaten ryhmää kasvuun. Liikekumppanin edustajan vaihto tehtiin maaliskuussa 2020 ja Susanna Lehtojärvi aloitti BNI Turku Tigersissä valmennuskoordinaattorin vastuuroolissa.

Tavoitteellista tekemistä (ja vähän kilpailuhenkisyyttäkin)

Tunnustusta aktiivisuudesta tuli kokonaisvaltaisesti ja Susanna Lehtojärvi pääsi viidellä eri mittarilla mitattuna TOP3 parhaan liikekumppanin joukkoon vuonna 2020:

  • 1. sija: annetut ulkoiset suositukset (liikekumppaneiden oman verkoston ulkopuolelle annettavia kaupan mahdollisuuksia)
  • 1. sija: viikoittaisiin myyntikokouksiin kutsuttujen vieraiden määrä
  • 2. sija: annetut suositukset yhteensä (ulkoiset + sisäiset suositukset, joissa liikekumppanit tekevät keskenään kauppaa)
  • 2. sija: 1-2-1 määrä (liikekumppaneiden tutustumisia toistensa liiketoimintaan, toimintatapaan ja persooniin)
  • 3. sija: muille liikekumppanille tuodun kaupan määrä (euroja)

Sparrausta, yhteisöllisyyttä ja yhteistyökumppaniverkosto

”Myyntityötä ei tarvitse tehdä yksin, sillä kymmenien liikekumppanien verkosto pitää huolta siitä, että kun verkoston sisällä kuullaan erilaisista tarpeista, osataan avata oikea ovi palveluita kaipaavalle”.

BNI:n idea perustuu Givers Gain -henkeen, eli antamalla muille saa myös itselle. ”Tämä asenne sopii omaan arvomaailmaani” Susanna sanoo. Lisäksi pitää suhtautua tavoitteellisen tekemisen mittaamiseen positiivisesti; sillä se mitä mittaat, kasvaa. Tiikereiden ”Millainen on hyvä tiikeri?” workshopissa Johan Stenbäck, Vivicaros Green&Service -yrityksestä, vastasi kysymykseen sanomalla: ”Ole kuin ihana Susanna”.

Jos ei ole aiempaa myyntikokemusta, niin BNI:ssa saa myös hyvää sparrausta ja mallia sille, millaiset hissipuheet toimivat ja miten voi auttaa muita myymään omia palveluitaan paremmin. Muilta ryhmän liikekumppaneilta saa lisäksi tukea, innostusta ja tiukan paikan tullen myös olkapään.

Smartbutlersille Turku Tigers on kanava löytää luotettavia yhteistyökumppaneita niin yrityksen omiin kuin asiakkaidemme tarpeisiin.

P.S. Haluatko sinä saada lisää kaupan mahdollisuuksia?

Jos haluat tulla tutustumaan toimintaan ja saada lisää kaupanmahdollisuuksia, niin ole yhteydessä Susannaan. Vierailu ryhmän viikkokokouksessa ei sido mihinkään.